Αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή από τον @A_petretzikis

Αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή από τον @A_petretzikis

Προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας κάνει ο Άκης Πετρετζίκης, με αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Οι γιορτές πλησιάζουν, γι'αυτό όλες αυτές τις ημέρες, θα σας προτείνω αγαπημένες συνταγές για τα τραπέζια σας! Μία από αυτές είναι και τα αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή! Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν ορεκτικό ή και να βρίσκονται στο τραπέζι για το πρώτο πρωινό της χρονιάς! 😱 Feeling festive? Get ready for your Festive tables with amazing recipes like this…! Spicy cheese biscuits! Serve them as an appetizer or make them for a brunch! Recipe at akispetretikis.com #recipeoftheday #syntaghthshmeras #christmas #christmasmood #christmasrecipes #christmascountdown #22daysuntilchristmas #foodpics #foodlover #foodaddict #foodblogger #brunch #brunchrecipes #breakfast

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) στις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ, και στη συνέχεια, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε την κοπανιστή και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τέλος το ξυνόγαλο και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Η ζύμη είναι αρκετά υγρή και μην περιμένετε να πλάθεται με τα χέρια.
Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού αφήνουμε να πέσουν 12 μεγάλες κουταλιές σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους 5 εκ.
Βάζουμε το ταψί στη μέση του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 16 έως 20 λεπτά.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη να βάλετε τα μπισκότα σας στο ταψί και να τα καταψύξετε.
Αφαιρείτε από το ταψί όταν παγώσουν και μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη σε μια σακούλα.
Διατηρούνται για 1 μήνα έτσι και τα ψήνετε απευθείας από την κατάψυξη απλά προσθέτετε 2-3 λεπτά παραπάνω στο χρόνο ψησίματος.

Related posts